Selecteer een pagina

Groot Bewind

Diensten

Werkwijze

Ik ben vriendelijk en laagdrempelig, werk betrokken, doelgericht en betrouwbaar. Ik bouw graag van de start op en vorm een dossier waarbij ik veel contact met je houd. Na je aanmelding maken we een afspraak voor een kennismaking. Tijdens de kennismaking bespreken we wat ik voor je kan doen, wat we van elkaar verwachten en maken we een plan.

Het bewind moet worden aangevraagd bij de rechtbank. Vanaf het moment dat de beschikking van onderbewindstelling ingaat, start mijn werk. Ik zorg voor optimalisatie van je inkomen. Dat wil zeggen, ik zorg ervoor dat je maximale toeslagen, kwijtscheldingen en bijzondere bijstand ontvangt waar je recht op hebt.

Zijn er schulden?
Al voor het bewind officieel wordt ingesteld ben ik al een schuldenlijst aan het opstellen, als er schulden zijn. Ik laat alle schuldeisers weten dat de post aan mijn kantoor gestuurd moet worden, en zorg voor betaling van de vaste lasten en wekelijks of maandelijks leefgeld. Na de stabilisatie periode bekijken we wanneer de schuldhulpverlening aangevraagd kan worden, als dit nodig is.

Kortom, ik doe alles om ervoor te zorgen dat je financiën goed (gaan) lopen, je schulden worden opgelost en dat jij de RUST hebt waar je naar verlangt.

Mijn Onview

Onview is een door veel bewindvoerders gebruikt software systeem dat mogelijk maakt dat je op alle financiële vlakken kunt meekijken en inzicht hebt. Je ziet in Onview de dagelijkse geïmporteerde bankmutaties van al je rekeningen, het maandbudget, inkomsten en uitgaven en de schuldenlijst. Je logt in op Onview met je persoonlijke inlogcodes. 

Bewindvoering

Wat is bewindvoering?
Bewind is een maatregel om iemand te beschermen die niet goed voor zijn geldzaken en zijn bezit kan zorgen. De persoon van wie het bezit onder bewind staat mag bijvoorbeeld niet alleen beslissen over zijn geld, auto en woning.

De reden voor bewindvoering kan divers zijn:

  • een oudere, dementerende die hulp of bescherming nodig heeft
  • na een scheiding met meer schulden dan je aankunt achterblijven
  • een jonge volwassene die hulp nodig heeft om de juiste beslissingen te nemen
  • of wanneer je kampt met een ziekte of verslaving.
  • Tijdelijk of voor een langere periode, wegens schulden of alleen het onvermogen om met geld om te gaan

Hoe werkt bewindvoering?
Bewindvoering bestaat niet zonder een uitspraak van de kantonrechter. Na de aanvraag, die door de klant en de bewindvoerder beden worden getekend, duurt het een aantal weken voordat de uitspraak wordt gedaan.

Wat kan ik in de tussentijd voor je doen?
In ieder geval je inkomen, uitgaven, vaste lasten, schulden in kaart brengen, je bijstaan met raad en daad.

 

Hoe lang duurt beschermingsbewind?

Bewindvoering wordt uitgesproken voor onbepaalde tijd, oftewel voor zolang het nodig is, maar dat wil niet zeggen dat het niet beëindigd kan worden. Wanneer na een succesvol traject in de schuldhulpverlening je een aantal maanden laat zien dat je zelf weer goed voor je financiën kunt zorgen, kunnen we de opheffing van het bewind aanvragen bij de rechtbank. Soms is het niet mogelijk om het weer zelf te doen. In elk geval zal ik zo lang het nodig is, op een professionele en vriendelijke manier voor jouw financiën blijven zorgen.

Wat doe ik verder voor je?

Een bewindvoerder neemt je financiën over en zorgt voor eventuele schulden, maar ik doe meer dan dat. Ik verzorg je belasting aangifte, ga in gesprek met je gemeente als je een bijstandsuitkering hebt, voer indien van toepassing overleg met je over het volgen van opleidingen of specifiek werk dat je wilt zoeken. Ik werk ook nauw samen met begeleiders van maatschappelijk werk of beschermd wonen. Alles stem ik af op jouw niveau, zodat jij je prettig voelt bij je bewind. Als het gaat om schuldsanering, verricht ik veel werk in de voorbereiding zodat de gemeente voortvarend aan de slag kan voor je.

Bewindvoering heeft te maken met samenwerking en vertrouwen. Daarom maken we samen afspraken die ervoor zorgen dat onze samenwerking zo goed mogelijk verloopt. Daar wordt ook wat van jou gevraagd. Bijvoorbeeld dat je wijzigingen in je werk of uitkering doorgeeft, uitgaven en het aangaan van contracten (denk aan een abonnement) eerst overlegt, zodat we samen kunnen zien of het binnen je budget ligt.  Daar ligt ook de transparante kant van mijn werk; ik gun je het beste, als het mogelijk is. Als het op dat moment niet mogelijk is, dan leg ik uit waarom niet. Nee is dan ook nee. In ieder geval wel helder en duidelijk.

Contactformulier

10 + 8 =

Het rekensommetje is om zeker te weten dat je geen robot bent.
Je gegevens worden alleen gebruikt om contact met je op te nemen.

Share This